De kracht van communicatie

De impact van ons werk staat voor JuniorSenior altijd bovenaan. Wij werken graag met een concept dat de sterke punten van uw bedrijf én de voordelen voor uw klant duidelijk maakt. Eerst de inhoud, daarna de vorm. Daarbij is ‘emotional design’ en pre-test marktonderzoek belangrijk voor een kloppend geheel.

Maar communicatie gaat verder; wat vertelt uw chatbot tegen klanten die middenin de nacht een vraag stellen via Messenger? En hoe reageren uw medewerkers op negatieve recensies op bijvoorbeeld TripAdvisor? Een draaiboek met alle denkbare gewenste antwoorden is de basis van een vlekkeloos draaiende organisatie die als een organisch geheel opereert.

In alle communicatie is de doelstelling belangrijk; wat willen we vertellen? Service is uw beste marketing tool dat uiteindelijk zal helpen bij meer verkoop. En omdat ieder mediakanaal een andere doelgroep heeft, is de ‘tone of voice’ per type media belangrijk.

Mensenwerk

Een reactie via Linkedin vraagt om een andere benadering dan een service gerelateerde vraag via Twitter of Facebook. Bedenk ook dat iedere reactie in feite een stukje marketing is; het wordt door mensen en door Google gelezen. Wanneer de communicatie met uw klant goed geschreven is, zal dit bijdragen aan een positief imago van uw bedrijf. Bent u altijd zakelijk serieus, of bent u een bedrijf dat mensen soms even laat lachen? Met welke emotie denkt u dat het contact eerder wordt onthouden?

De kracht van communicatie helpt verkoop en uw verkopers. Immers, met een slimme lead-generation strategie gebaseerd op inhoud, trekt u direct de juiste doelgroep aan. Deze leads worden vervolgens op uw website overtuigd waarom zij een offerte aanvraag willen invullen.

Service

Klanten krijgen is een kunst en kost veel geld, maar klanten behouden is veel belangrijker. Een loyaliteitsplan helpt de bestaande klanten te blijven informeren over uw activiteiten en nieuwsberichten. De kans is groot dat uw klant niet wekelijks uw website bezoekt of een verkoper spreekt. Een maandelijkse nieuwsbrief met actuele ontwikkelingen en een commercieel aanbod is een kosteneffectief middel voor klantbehoud en ‘up-selling’.

Tech start-ups

Voor tech start-ups met een slim idee hebben we een aparte service ‘Mentoring, Marketing en Money’. Hierbij helpen we de startende ondernemers met het opstellen van een marketing strategie. Dankzij ons partnership met FasterCapital in Dubai kunnen we helpen om 50% van het benodige kapitaal te verwerven. Meer informatie over deze incubator leest u op hun website.

Onze toegevoegde waarde

JuniorSenior consultants zijn per definitie vrije denkers met een rijke media achtergrond. We zijn pragmatisch, professioneel en budget bewust. Het denken in oplossingen, zowel creatief als commercieel zit in onze DNA. Ons team is actief in Europa, spreekt vier talen vloeiend en kan worden ingezet op interim-basis of met een maandelijkse retainer. Neem contact op met Ab Kuijer, auteur van ‘Think Small, Grow Big‘ voor een eerste kennismaking.

 • Online reputatie

  Is uw online presentatie zoals website en sociale media inhoudelijk en technisch actueel? Gebruikt u sociale media om te luisteren of om leads te genereren? Of bent u alleen maar content aan het distribueren? JuniorSenior haalt het maximale uit de digitale wereld en verbetert uw verkoop en service proces.

 • Hotel marketing

  Hotelmanagers zitten in de greep van OTA’s die de prijs per kamer bepalen en de hotel website in Google wegdringen. Trendonderzoek bewijst dat gasten niet voor een kamer komen, maar juist op zoek zijn een bijzondere reiservaring. Pak die kans en begin met een strategie op inhoud, niet op prijs.

 • Internationale groei

  Internationale ambities om uw service of product ook aan het buitenland te verkopen? Met slimme lokale SEO activeren wij een digitale dépendance voor naambekendheid en leads. Daarmee kunt u vervolgens de verdere groei financieren.

 • Product lancering

  Een nieuw product of service heeft vanaf de start ambassadeurs, fans en volgers nodig. Via welke kanalen gaat u lanceren en wat is de meerwaarde voor de doelgroep? Storytelling als marketing naar de eerste doelgroep begint ruim voor de lancering.

This post is also available in: Engels Frans